مقالات آموزشی- علوم کامپیوتر سبزوار

یام نور سبزوار,پیام نور,دانشگاه,علوم کامپیوتر,پیام نور, نرم افزار,سخت افزار,دانشگاه پیام نور سبزوار,آموزشی,دنلود نرم افزار

مقالات آموزشی- علوم کامپیوتر سبزوار

یام نور سبزوار,پیام نور,دانشگاه,علوم کامپیوتر,پیام نور, نرم افزار,سخت افزار,دانشگاه پیام نور سبزوار,آموزشی,دنلود نرم افزار

همه چیز درباره نمایشگر تلفن Caller ID


همه چیز درباره نمایشگر تلفن Caller ID

- سرویس نمایشگر شماره تلفن

Caller ID که در مکالمات فارسی به آن سرویس نمایشگر شماره تلفن می گوییم، طرفین یک ارتباط مخابراتی را قادر می سازد تا از شماره تماس گیرنده و مخاطب تماس آگاه شوند.این اطلاعات می تواند علاوه بر این که حاوی شماره تلفن تماس گیرنده باشد ، نام سرویس مورد استفاده را نیز منتقل کند ( Caller Name Display یا CNAM).

اکنون بیشتر تهرانی ها ( و خیلی از شهرستان های دیگر ) از این سرویس مخابراتی استفاده می کنند.تمامی تلفن های همراه و تلفن های عمومی ( کارتی و سکه ای ) در حال حاضر تحت پوشش این سرویس هستند.

نحوه کار Caller ID بر اساس تکنیک FSK ( سر واژه Frequency Shift Keying ) می باشد.هنگامی که یک خط تلفن زنگ می خورد این اطلاعت بعد از زنگ اول ارسال می شوند.انتقال این اطلاعات بر اساس یک سیگنال که طولی حدود 1.5 ثانیه دارد منتقل می شود.اگر بتوانید این اطلاعات را کد گشایی کنید به چنین ترتیبی دست پیدا خواهید کرد :

- A series of alternating 1s and 0s to help the caller ID box get the timing down
- A series of 180 1s
- A byte representing the type of message
- A byte representing the length of the message
- Month, day, hour and minute, each represented with a pair of bytes
- The 10 digit phone number in 10 bytes
- A checksum byte

با استفاده از این اطلاعات دستگاه تلفن و  یا دستگاه Caller ID ( همان Caller ID Box) مشخصات تماس گیرنده را تشخیص می دهد.
اگر مودم کامپیوتر شما از
Caller ID پشتیبانی کند ، قادر خواهید تا این اطلاعات را بر روی دستگاه خود ذخیره کنید و در مورد آن ها تماس بگیرید.در ابتدا به این که چگونه توسط فرامین AT از این قابلیت مودم باخبر شویم می پردازم و سپس چند ابزار دیگر را معرفی می کنم.

چگونه از توانایی یک مودم در مورد پشتیبانی از Caller ID آگاه شویم؟
در معمول ترین حالت با استفاده از فرمان های AT#CID=1 و یا  AT+VCID=1 شما قادر خواهید بود تا Caller ID را برای مودم خود فعال کنید.
اگر در مورد هیچ کدام از این دستور ها پاسخ
OK دریافت نکردید می توانید فرامین زیر را امتحان کنید :

- AT#CID=2
- AT%CCID=1
- AT%CCID=2
- AT#CC1
- AT*ID1

توضیح : برای وارد کردن فرامین AT و ارتباط با مودم سیستم خود باید از یک ترمینال مانند HyperTerminal و تماس با پورتی که مودم شما بر روی عمل می کند استفاده کنید.
در مورد
HyperTerminal : بعد از اینکه در HyperTerminal یک نام برای این ارتباط انتخاب کردید ( مثلا Caller ID) و فشار دادن کلید OK در قسمت بعد و از پنجره ‍Connect To از منوی Connect Using باید پورت COM ی را که مودم شما به آن متصل است را انتخاب کنید.بعد از فشار دادن OK در پنجره COM X Properties هم OK را انتخاب کنید.
حالا شما امکان استفاده از فرامین
AT و ارتباط با مودم را دارید.
ابتدا تایپ کنید
ATZ و باید بعد از زدن Enter با پیغام OK موجه شوید در غیر این صورت کارها را درست انجام نداده اید و باید احتمالا COM را عوض کنید و یا احتمال دارد برنامه‌ی دیگری در حال استفاده از مودم شما می باشد.

 

فعال سازی ویندوز


فعال سازی ویندوز

نمی دونم شما هم تا حالا هنگام استفاده از نرم افزار های مایکروسافت به این مشکل که ویندوزتان قانونی نیست و باید فعال سازی شود بر خوردید یا نه؟ من خودم اینترنت اکسپلورر هفت را با کلی بدبختی دانلود کردم اما هنگام نصب پیغام داد که ویندوزم باید فعال شود.چند روز دنبال راه چاره بودم تا اینکه بالاخره راهی برای فعال کردن ویندوز در سایت ترفندستان پیدا کردم و  توانستم مشکلم رو رفع کنم طریقه فعال سازی ویندوز به نقل از سایت ترفندستان:

از منوی Start بر روی Run رفته و در آن عبارت regedit را تایپ کنید و Enter بزنید تا ویرایشگر رجیستری شما باز شود.

سپس در پنجره باز شده به آدرس زیر بروید:
HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Microsoft/WindowsNT/CurrentVersion/WPAEvents

حالا از قسمت سمت راست پنجره روی گزینه OOBETimer دوبار کلیک کنید.
سپس مقدار
FF را به 00 تغییر دهید و روی دکمه Ok کلیک کنید و پنجره رجیستری رو ببندید.

اکنون مانند مرحله اول از منوی Start به Run رفته در آن دستور command یا cmdرو تایپ کنید و روی دکمه Ok کلیک کنید.

در پنجره باز شده دستور زیر رو بنویسید :
systemroot%/system32/oobe/msoobe.exe /a %

چند لحظه صبر کنید تا پنجره ای به نام Activate Windows باز شود.

حالا گزینه دوم (Yes,I want to telephone a customer service representative to activate Windows) رو انتخاب کنید و در پایین پنجره روی دکمه Next کلیک کنید.

حال از پنجره جدید از قسمت پایین روی دکمه Change product key کلیک کنید.

سپس در پنجره جدید کد زیر رو وارد کنید :
B7R7P-J63JP-2J7VH-W3TDJ-PDP7T

بعد از نوشتن این کد روی دکمه Update کلیک کنید و سپس پنجره رو ببندید و سیستم رو یکبار Reboot کنید.

بعد از restart سیستم به منوی Start رفته و run رو انتخاب کنید و مثل قبل دستور command رو بنویسید و روی دکمه Ok کلیک کنید و دوباره مانند بالا در پنجره command  یا cmd  عبارت زیر رو تایپ کنید:
systemroot%/system32/oobe/msoobe.exe /a %

در پایان باید پیغام Windows is already activated.click ok to exit رو مشاهده کنید.

کار قانونی سازی ویندوز به پایان رسیده است!

 

تاریخچه کامپیوتر


تاریخچه کامپیوتر

 بشر اولیه شمارش را باانگشتان دست و اندازگیری کمیت ها رابا بعضی از اعضای  بدن مانند دست و پا انجام میداد و بدین ترتیب واحدهای اندازه گیری مانند وجب و  قدم بوجود آمد . سیستم دهدهی امروزه که برای بیان کمیتها بکار میرود از بکار  بردن انگشتان دست برای انجام شمارش نتیجه شده است . قدیمی ترین دستگاهی که برای شمارش و انجام  محاسبات عددی بکار میرفت چرتکه بود که در حدود 610 سال قبل از  میلاد در خاور دور ساخته شد . پیشرفت مهم بعدی در زمینه محاسبات عددی در سال 1614 صورت گرفت که درآن موقع نپر (Nepeir) جدولهای لگاریتم را تهیه و چاپ کرد.  در سال 1642 پاسگال (Pascal) اولین نوع ماشین حساب را تهیه نمود که نوع اولیه آن  فقط عملهای جمع و تفریق را انجام میداد و بعدها توسط دانشمندان دیگری تکمیل شد  و عمل ضرب را نیزممکن ساخت . دراواخر قرن هفدهم لایبنیتز(Leibnitz) ماشین حساب  ساخت که عمل نگهداشتن رقمها را از یک مرتبه به مرتبه دیگر انجام میداد و این  یک قدم مهم بسوی تکمیل ماشینهای حساب بشمار میرفت . در اوائل قرن نوزدهم بابج (Babbage) ماشین حساب طرح کرد که میتوانست محاسبات عددی را انجام دهد و جوابها را چاپ نماید . درطرح بابج پیش بینی شده بود که ماشین بطور خودکاراز دستورهای  ذخیره شده معینی پیروی کند و محاسبات لازم را انجام دهد . ماشین بابج هرگز  ساخته نشده زیرا ابزارهای فنی آن زمان لازم برای ساختن اجزائ چنین ماشینی را  نداشتند و در واقع طرح بابج پیشرفته تر از تکنولوژی آن زمان بود .  نخستین کامپیوتر الکترونیکی در سال 1940 توسط آزمایشگهای تلفن بل Bell)
(Telephone Laboratories
ساخته شد که فقط می توانست در مورد محاسبات عددی بکار
رود . در نیمه اول دهه 1940 دکترهاوردآیکن (Howard Aiken) از دانشگاه هاروارد  کامپیوتری که بنام Mark I معروف است ساخت که بارله های الکنرومغناطیسی و کارتهای  منگنه شده بکار میکرد .
شاید بزرگترین پیشرفت در کامپیوترهای خود کار زمانی صورت گرفت که درسال 1945 دکتر جان فن نویمن (John Von Neumann) نظریه ذخیره کردن برنامه رادر درون  کامپیوتر بیان نمود . سیستم کنترل در کامپیوترهای پیشین بوسیله صفحه های سیم  پیچی شده خاص یا دستورهائی که در برخی وسایل بیرونی مانند نوار کاغذی منگنه  شده یا کارت منگنه شده ذخیره می گشتند انجام می گرفت . اولین کامپیوتر با برنامه  ذخیره شده (Stored Program Computre) بنام EDV AC معروف است که درسال 1964بوسیله  دانشگاه پنسیلوانیا برای استفاده نیروی زمینی آمریکا ساخته شده . در این ماشین  برنامه مستقیما درون حافظه قرار داده میشد بطریقی که یکایک دستورها بلافاصله پس  از آنکه دستور پیشین انجام می گرفت آماده اجرا بود .
کامپیوتر ENIAC که در دانشگاه پنسیلوانیا برای قسمت اردنانس نیروی زمینی در  ایالات متحد شاخته و در سال 1946 تکمیل شد ، یک قدم بزرگ در راه ترقی و در عین  حال یک گام نزولی از نقطه نظر تکنولوژی نسبت به EDVAC می باشد. ENIAC نخستین  کامپیوتری بود که همه کارهای دررونی را آن بصورت الکترونیکی انجام می گرفت اما  دارای هیچگونه برنامه ذخیره شده نبود و در نتیجه ترتیب اتصال بیرونی بسیار  یچیده ای در آن بکار می رفت . این کامپیوترها بدنبال کامپیوترهای دیگری که  پیشرفتهای بسیاری در زمینه های سرعت ، حافظه وقابلیت اعتماد بوجود آوردند تکمیل شدند . پس از پایان جنگ جهانی دوم ، پیشگامان صنعت ماشینهای کامپیوتر مانند IBM ، CDC،، NCR،، SRC،N ، کامپیوترهای الکنرونیکی همه منظوره بوجود آوردند .
کامپیوتر UNIVACI که در سال 1951 بوسیله SRC تهیه گشت نخستین کامپیوتر  الکترونیکی بود که برای فروش در بازار ساخته می شد . در کامپیوترهای مدرن  امروزه برای فشردگی و قابلیت اعتماد ، بیشتر از ترانزیستورها ز مدارهای یک  پارچه و عناصر مغناطیسی مینیاتوری اسستفاده میشود . این کامپیوترها محاسبات پیچیده را با چنان سرعت و دقتی انجام میدهند که توانائی انسان در مقایسه با  آنها براستی بسیار ضعیف میباشد . مثلا کامپیوترهای بزرگ امروزه می توانند در  حدود 10 میلیون عمل جمع یا تفریق را در ظرف یک ثانیه انجام دهند . در حال حاضر کامپیوترهای الکترونیکی نه تنها انسان را از انجام کارهای تکراری بسیار کننده آسوده ساخته اند ، بلکه برای درک بهتر محیط به او کمک شایانی   کرده اند.